Våra körledare

Caroline Een

Grundare och ledare för PopKids är Caroline Een. Caroline är utbildad sångpedagog vid musikhögskolan i Piteå och driver sedan 2007 Vocal Devotion, som erbjuder sång och röstcoachning till både privatpersoner och företag. ”Jag får ofta idéer om saker jag vill genomföra och jag är övertygad om att då man har en tydlig målsättning så kan man helt klart ro hem sitt projekt! Jag älskar att sjunga och leda barnkör vet hur viktigt det är att få uttrycka sig via musiken redan som barn. Därför skapade jag barnkören PopKids, en möjlighet för barn att sjunga, dansa och ha roligt tillsammans… PopKids barnkör är verkligen jätteroligt för både mig och alla barnen!” Caroline Een.

Caroline är som sagt grundare och ägare av Vocal Devotion och trivs ruskigt bra med det! Förutom att leda verksamheten framåt undervisar Caroline bl.a. i sång, leder körer, personalkörer, friskvårdskörer och har roliga workshops ute på arbetsplatser. Får hon en stund över så leker hon gärna i sandlådan med barnen, syr färgglada kläder, semestrar på Öland eller åker båt i Stockholms skärgård.

Tove Lind Mckeever

Tove Lind Mckeever är uppväxt söder om Stockholm i förorten Salem. Hon spelade piano som liten och började ta sånglektioner i tonåren. Hon gick musikgymnasium som ledde vidare till musikstudier på folkhögskola och senare till musikhögskolan Ingesund. Efter ett sabbatsår då hon arbetade som artist på Cypern valde hon att istället ta sin sångpedagog-examen i Stockholm vid Stockholms Musikpedagogisk Institut. Sedan dess har hon frilansat som musiker, sångpedagog och körledare i Stockholm. Hon har turnerat i Sverige med både coverband och dansband och som körsångerska bakom artister. Hon har även arbetat som showartist på Silja Line. Just nu turnerar hon mest i USA och Kanada med olika symfoniorkestrar i ABBA-tributebandet Arrival där hon gör rollen som Agnetha.

Tove tycker att det är viktigt att hennes elever får testa att sjunga olika stilar men också ha chansen att få vara med och bestämma repertoar. Hon har som mål att få sången och musiken att skapa gemenskap och trygghet där alla känslor är tillåtna. Hon tycker att barnkören PopKids är ett fantastiskt sätt att inspireras och få inspirera.

ThoreEriksson

Thore Eriksson skriver egna låtar och har bred erfarenhet av musikstilar som pop, rock, musikal, visa, jazz, soul och gospel. Thore har spelat i flera band, uppträtt som vis-trubadur och medverkat i revy-,teater- och musikaluppsättningar.

Att “Musik ska byggas utav glädje”, är viktigt för honom. Thore tror på att alla kan utveckla sin sångröst och få stor betydelse för eleven. Utbildad på SMI (Musikhögskola). På VD St Eriksplan undervisar Thore i sång, barnkör, gitarr och piano.