Caroline Een

Grundare och ledare för PopKids är Caroline Een. Caroline är utbildad sångpedagog vid musikhögskolan i Piteå och driver sedan 2007 Vocal Devotion, som erbjuder sång och röstcoachning till både privatpersoner och företag. 

Caroline är född 1982 och växte upp i Stockholms skärgård, på Värmdö. Under studierna på musikhögskolan bodde hon i Piteå, flyttade till Finntorp i Nacka, men bor sedan 2018 på Värmdö. Caroline har stor erfarenhet av att arbeta med barn och musik och är positiv, företagsam och engagerad.

“Jag får ofta idéer om saker jag vill genomföra och jag är övertygad om att då man har en tydlig målsättning så kan man helt klart ro hem sitt projekt! Jag älskar att sjunga och leda barnkör vet hur viktigt det är att få uttrycka sig via musiken redan som barn. Därför skapade jag barnkören PopKids, en möjlighet för barn att sjunga, dansa och ha roligt tillsammans… PopKids barnkör är verkligen jätteroligt för både mig och alla barnen!” Caroline Een.

Caroline är som sagt grundare och ägare av Vocal Devotion och trivs ruskigt bra med det! Förutom att leda verksamheten framåt undervisar Caroline bl.a. i sång, leder körer, personalkörer, friskvårdskörer och har roliga workshops ute på arbetsplatser. Får hon en stund över så leker hon gärna i sandlådan med barnen, syr färgglada kläder, semestrar på Öland eller åker båt i Stockholms skärgård.

 

Lotta Wiklund

Lotta är uppväxt i den finlandssvenska skärgärden och har ända sedan barnsben sjungit och musicerat i olika former. Hon började vid 7 års ålder ta pianolektioner och vid 15 års ålder sånglektioner, hon har även sjungit i kör och varit leadsångerska i ett flertal band under uppväxten.

Efter gymnasiet gick hon en ettårig världsmusiklinje i södra Finland och flyttade därefter till Umeå där hon påbörjade sina studier till musik- och matematiklärare vid Umeå Universitet, examen 2011. Under studietiden sjöng hon på fritiden i ett rockcoverband och även i Nationskören, samt jobbade extra som karaokehost.

Under de senaste fyra åren har Lotta jobbat utomlands som showartist och hon tycker att det har varit mycket roligt att få jobba med det hon älskar! 2014 gick hon på Complete Vocal Institute i Köpenhamn och eftersom den tekniken kändes rätt för henne, så bestämde hon sig för att två år senare påbörja den treåriga sång coach utbildningen.

Lotta skriver även egen musik som getts ut under artistnamnet Lovana och i vintras koreograferade hon en show med showgruppen FourSure som hon även är en medlem av. På fritiden gillar hon att dansa, gå på teater, umgås med familj och vänner, samt resa.

 

Tove Lind Mckeever

Tove Lind Mckeever är uppväxt söder om Stockholm i förorten Salem. Hon spelade piano som liten och började ta sånglektioner i tonåren. Hon gick musikgymnasium som ledde vidare till musikstudier på folkhögskola och senare till musikhögskolan Ingesund. Efter ett sabbatsår då hon arbetade som artist på Cypern valde hon att istället ta sin sångpedagog-examen i Stockholm vid Stockholms Musikpedagogisk Institut. Sedan dess har hon frilansat som musiker, sångpedagog och körledare i Stockholm. Hon har turnerat i Sverige med både coverband och dansband och som körsångerska bakom artister. Hon har även arbetat som showartist på Silja Line. Just nu turnerar hon mest i USA och Kanada med olika symfoniorkestrar i ABBA-tributebandet Arrival där hon gör rollen som Agnetha.

Tove tycker att det är viktigt att hennes elever får testa att sjunga olika stilar men också ha chansen att få vara med och bestämma repertoar. Hon har som mål att få sången och musiken att skapa gemenskap och trygghet där alla känslor är tillåtna. Hon tycker att barnkören PopKids är ett fantastiskt sätt att inspireras och få inspirera.